Tuesday, 3 April 2012

Hanya dirimu yang kucinta
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku



Walau kutahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu

Tuhan jagakan dia,
dia kekasihku kan tetap milikku 
Aku Sungguh mencintai

sungguh menyayangi setulus hatiku



#Ya Allah , aku mohon padamu . agar pembedahan dea berjalan dgan lancar .. 
 

#Ya Allah . aku mohon padamu . jangan ambil dea daripada aku .. 


#Ya Allah . aku mohon padamu . biar kami bersama2 hingga akhir hayat kami ..

#Ya Allah . aku mohon padamu . Jika kami nie adalah jodoh yg engkau temukan , biar kami berdua menjalani hidup dgan baik .. 


#Ya Allah . aku mohon padamu . Tolong sembuhkan penyakitnya itu . Agar dia sihat dan ibubapanya x perlu risau keadaannya .. 



#Ya Allah . aku mohon padamu . jika engkau ialah Maha Pengampun . tolong ampunilah dosa2 nya .. 

#Ya Allah . aku mohon padamu . jika engkau ialah Maha Penyelamat . tolong selamatkan dea . agar keluarganya tidak bimbang ..


#Ya Allah . aku mohon padamu . tolong jagakan dea . kerana dea urg yg aku cintai .. 

#Ya Allah . aku mohon padamu . tolong satukan lah kami sehingga ke anak cucu .. 


#Ya Allah . aku mohon padamu . aku sgt sayang dan cinta sama dea . dea telah merubahkan kehidupan aku .. aku mohon , jgn biarkan dea pergi .. 


AMIN ~~~

Wednesday, 8 February 2012

Dea :)


Biarlah Sepi ku berlalu ,
seorang laki telah hadir warnai hidupku ,
dirimu terangi jiwa ku ,
indahnya selalu bersama mu ..

Dea slalu membuatku senyum . kadang2 kami gado tetapi sekejap jak udh bermanja .
hehe . syg aku sama dea . biarlah aku taw kisah lalu dea mcm mna . yg penting aku cinta dea seadanya . dan dea pon cinta aku seadanya . kami saling menyayangi .
kalo aku ada buat salah , dea akan tegur .

Dulu aku nie kuat minum .
setelah aku dpt nie lelaki .
dea ckp sama aku . brhentilah minum . nahhh . smpai skrg aku tidak minum dh sejak masok 2012 .
besa lah , azam baru kan . boyfriend baru jua .

aku x ingin dea mcm lelaki lain . kin sakit hati jak . x pernah buktikan cinta duank pada aku .
Dea lain . dea ckp sama aku yg dea cinta aku dan dea bukti kan . awww ~ so sweetnya dea .
aku x maw berpisah sama dea . SUMPAH ! aku syg gyla babi sama dea .

Nama Fb dea  дЯh mдd мдиtдpдЯiд  .
sowie lah aku x taw nama penuh dea . aku nie cepat lupa .
umo dea 20 . kami start caple . (8.01.2012)

hurmmmm . tue jak aku post tuk hari nie .
sekian . !
byebye :)

Gmbar aku bersama dea . :)
Lelaki yg aku cintai skrg . :)


Sunday, 20 November 2011

Aku telah dipermainkan olehnya .

Hati aku tengah sedih dan sakit , rupanya selama ini aku kenal sama lelaki nie brnama RAFFEE .. Rupanya nama sebenar dea AMIR HASSAN bin Hj Zainal .. Shit pnya Lelaki , Pukima !!
Mcm Anjing gaya kau . kau kci sakit hati aku selama 11 bulan .. kau mimank teda perasaan baa kan ..
Kalo udh tunang tue ckp baaa . BABI . ! jgn kau brahsia sama aku smpai skrg .. Xial Lah !!
Anyway , Saya cuma nk ucapkan jak lah tahniah (tidak ikhlas) sama kau dgan tunang kau (Nastassha binti abd Rahman) .. apa2 pon .. biar Tuhan balas balik perbuatan kau .. FCUK ! BULLSHIT YOU !!

Friday, 26 August 2011

Irish Bella :)




















Biodata Irish Bella


Nama asli : Yris Jetty Dirk De Beule
Nama beken : Irish Bella
Tempat/Tanggal Lahir : Cirebon, 23 April 1996
Anak Ke : 1 Dari 2 Bersaudara
Tinggi/Berat Badan : 165 Cm / 45 Kg
Agama : Islam
Sekolah : Homeschooling
Nama Ayah : Johan De Beule
Nama Ibu : Santi
Nama Saudara : Sean Ivan De Beule
Hobi : Main Basket
Film Favorit : Inception
Musisi Favorit : Beyonce Knowles

Saturday, 25 June 2011

Break dan Dapat Couple .. =.="

Hari ini ialah hari sabtu . (25.06.2011)
dan hari nie .. saya telah putus dengan seorang lelaki ..
Nama dia . Muhammad Alifh Nurdin ..
Kami putus pun kerana .. dia menuduh saya dating dengan seorang lelaki ..
padahal tyme tue saya tengah bersama dengan angel dan wessy ..
saya pun heran knpa dia boleh pikir saya mcm tue ..
dan .. saya pon kasih biarkan dea jak mcm tue .. apa sebab ??
sebab dia ..
dea tdak penah mengerti prasaan aku ..
dia penting kan diri sendiri .
dia slalu menuduh saya yunk bukan2x. .
biarlah tue .. kalo memank dia nk putus hubungan dgan saya ..
it'z okie .

Dan ada lagi satu perkara .. ex bf aku telefon .
nama dea Rafi Bin Mat Zinin ..
dea call aku .. dea bawa aku jln2x d Jom Heboh ..
then aku jawab lh .. 'okie '
tyme aku brjmpa dgan dea .. dea pegang tangan aku ..
dan aku trkejut terus ... then sa kasih biar je lh ..
masa tue dea bawa aku beli mknan .. lepas beli ..
kami pon pigi tasik mkn sama2x ..
lepas mkn .... aku dgan dea jln2x d tasik ..
dan tiba2x dea tanya aku ..
' kalo aku bawa koe caple balik . koe maw terima kh .. '
sa pon terdiam sekejap .. lepas tue dea tanya yunk kedua kali ..
sa pon terus jawap . ' yea .. aku trima koe balik ..'
terus aku peluk2x dea ..
selepas tue ..... kami pon jln lh sama2x ..

but aku happy sangat ..... cuz . tyme alifh bawa aku break .. c rafi plak bawa aku caple..
awww ~~ so sweet ~~ muahhh .. ~~

Thursday, 19 May 2011

Cerita Drama Indonesia which is tajuk dia Cinta Melody yang di tayang kan dekat Astro Ria.

 Comel kan?? :)
Saya suka menonton sahaja. HAHA ! :DD

So, ini adalah pelakon nya.
The Hero.
Saya amat amat meminati anda wahai Randy Pangalila ! 
He just damn HOT ! Woot wooot ! :D


The Heroin.
She is cute ! Meet Chelsea Olivia. :)
Dalam cerita tu die berambut pendek, lagi comel saya rasa! :)

Monday, 9 May 2011

Christina Perri, born August 19, 1986 in Philadelphia, Pennsylvania, United States, is a singer-songwriter, guitarist, and pianist. She initially rose to fame with her 2010 debut single "Jar of Hearts", which charted in the top 20 on the Billboard Hot 100 chart after being used in the popular television show, "So You Think You Can Dance". Perri grew up in Bensalem, Pennsylvania (a suburb of Philadelphia) with her older brother, Nick Perri, who formerly played guitar with Shinedown, among other artists.